Kategórie
 
 
 
 
 

Omega-3 Gold Cardio

Omega-3 sú rodina esenciálnych polynenasýtených mastných kyselín, ktoré v ľudskom tele hrajú dôležitú úlohu a poskytujú značné množstvo zdravotných výhod (zdroj, zdroj).

Názov esenciálne pochádza zo skutočnosti, že ich naše telo nedokáže samo vyrobiť, je preto potrebné ich pravidelne dopĺňať zo stravy.

Tri najdôležitejšie typy sú ALA (kyselina alfa-linolénová), DHA (kyselina dokosahexaénová) a EPA (kyselina eikosapentaénová). ALA sa nachádza hlavne v rastlinách, zatiaľ čo DHA a EPA sa vyskytujú väčšinou v živočíšnych potravinách a riasach.

Omega-3 Gold Cardio

Gold Cardio Edition od ZeinPharma® Germany je dokonale prispôsobená potrebám kardiovaskulárneho systému a srdca.  

Z 1000 mg až 40% EPA a 30% DHA.

Pôsobenie EPA v organizme je dôležité najmä pre ochranu srdca a ciev, ale podporuje aj vitalitu mozgu, znižuje riziko Alzheimerovej choroby a tiež riziko degenerácie sietnice.

Omega-3 mastné kyseliny, ako už bolo spomenuté, sa nachádzajú v morskej a rastlinnej potrave, a bez ich pravidelného a objemovo dostatočného príjmu nedokáže organizmus vytvárať bunkové membrány bezchybne.

Keďže ich základná funkcia je polopriepustnosť, umožňuje sa tým komunikácia medzi bunkami bez prerušenia vzájomného transportu veľkého množstva látok. Čiže nedostatočná funkcia bunkových membrán sa z dlhodobého hľadiska pripisuje pod celý rad problémov so zdravím, ako je napríklad mozgová mŕtvica, srdcový infarkt, nepravidelná činnosť srdca, niektoré druhy rakoviny, inzulínová rezistencia, astma, hypertenzia, obštrukčná choroba pľúc, poruchy pozornosti a depresie. Tiež v procese metabolických reakcií umožňujú vznik najmä protizápalových (antiinflamatórnych) produktov. 

Možeme konštatovať, že Omega-3 mastné kyseliny sú pre človeka nevyhnutné, pretože telo ich potrebuje pre viaceré svoje funkcie, ale nevie si ich samo vyrobiť. Vysoké hladiny majú najmä mastné morské ryby ako makrela, sleď alebo sardinky. Bohužiaľ, vo väčšine štátov bez prístupu k morskému pobrežiu, tvorí jedálniček s obsahom čerstvých rýb len niekoľko dní v mesiaci.

Viaceré štúdie preukázali, že prísun Omega-3 mastných kyselín v pestrej a vyváženej prirodzenej strave je nedostatočný, a to napriek ich širokému spektru zdraviu prospešných účinkov vo všetkých fázach ľudského života.

Už aj v maternici budúcej matky, okrem iného, prispievajú k rozvoju mozgu dieťaťa. U dospelých jedincov zabezpečujú spolu s iným aj zdravú činnosť srdca alebo mozgu. Pre tieto procesy sú dôležité najmä dve mastné kyseliny, prvá je  EPA (kyselina eikozapentaénová) a druhá je DHA (kyselina dokozahexaénová), ktoré sa nachádzajú najmä v rybom tuku.

Výrobca ZeinPharma® Germany používa pri výrobe obalu kapsúl mäkkú rybaciu želatínu, to znamená, že sú úplne bez živočíšnych zložiek z dobytka, ošípaných alebo kurčiat.

Obsahom mäkkých gélových kapsúl Omega-3 Gold Cardio je len ten najlepší olej z morských rýb, z trvalo obhájiteľného rybolovu, a tak je zaručený optimálny prísun dôležitých Omega-3 mastných kyselín DHA a EPA pre ľudský kardiovaskulárny systém.

V rybom tuku sa často ukladajú znečisťujúce látky, ako sú ťažké kovy. Cieľom výrobcu ZeinPharma® Germany je zaručiť najvyššiu možnú čistotu, aj za pomoci zložitého a nákladného procesu - malé divoké ryby pochádzajú z rybárskych oblastí južného Tichého oceánu, jednej s najčistejšími vodami.

Ulovené ryby majú prirodzene vysoký obsah Omega-3, sú bez antibiotík a rastových hormónov, v porovnaní s rybami z iných, menej kvalitných rozmnožovacích chovov.

Postup získania prémiového oleja z morských rýb v rámci Golden edícií pre odberateľa ZeinPharma® Germany prebieha priamo na rybárskej lodi, a to s pomocou špeciálnych laboratórnych rozborov, kde sa podbobne skúma pôvod a zloženie.

Prepracovaný a patentovaný proces čistenia zaručuje najvyššiu čistotu, to znamená, že ťažké kovy, ako je ortuť, pesticídy a iné znečisťujúce látky, sú odstránené takmer úplne. 

ZeinPharma® vysokokvalitný koncentrát rybieho oleja zaujme svojou žiarivou farbou a zaistí, že už nebudete mať nepríjemný reflux - čo je dôkaz extrémne nízkeho stupňa oxidácie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia